Zwembad informatie

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten zwembaden. Op deze pagina proberen we u een beetje wegwijs te maken in de belangrijkste kenmerken van de verschillende soorten baden.

Wanneer u besluit een zwembad te laten bouwen is dat natuurlijk een waardevolle en plezier gevende investering.

Er zijn verschillende manieren om dat aan te pakken.

Op deze pagina zullen we enkele manieren bespreken. Omdat een zwembad een luxe product is en wij professionals zijn, hebben we het hier dan ook alleen over professioneel aangelegde zwembaden, we proberen in het kort een duidelijke uitleg te geven,

 

 

Bouwkundige Baden

Bouwkundige baden zijn zwembaden die zoals de naam al verraad, bouwkundig worden aangelegd.

 

Betonvloer

De vloer van een zwembad is altijd een betonvloer met een afwerkvloer.

 

Beton

Deze baden kunnen compleet uit beton worden gestort, alle voorzieningen worden voor het storten ingewerkt zoals bodemput, inspuiters, leidingwerk, lampen, skimmers, etc

 

Gemetseld

Gemetselde baden worden gemetseld met speciale stenen die volgegoten worden met cement. De inbouwdelen worden tijdens het metselen ingewerkt.

 

Skimmerbaden

Een skimmerbad is een bad waarbij het waterniveau gelijk staat met ongeveer de helft van de skimmer. Een skimmer is een afzuigpunt ongeveer 10 cm onder de rand van het zwembad. Deze skimmer zuigt het water uit het zwembad om het water te zuiveren en te laten behandelen door de technische installatie.

 

Overloopzwembaden

Een overloopzwembad is een zwembad waarbij het water continu over de goot heen loopt. Wanneer het water in de goot loopt, wordt het water opgevangen in een verzameltank, die we de buffertank noemen. Deze buffertank dient eigenlijk als buffer om het overtollige water op te vangen al meerdere mensen in het zwembad springen en met hun massa meer water verzetten. Overloopzwembaden zijn in de regel duurdere baden dan skimmerbaden.

 

Daarnaast bieden wij exclusieve GFK Odenwald zwembaden aan. Dit zijn baden die in segmenten worden aangeleverd en in elke mogelijke vorm naar wens op de bouwplaats worden afgewerkt tot een naadloos geheel. Zeer mooie baden van de hoogste kwaliteit.

 

Afwerking

De afwerking van het zwembad kan op verschillende manieren. Door middel van versterkte folie in verschillende kleuren.  Of door middel van mozaïek betegeling van het bad.

 

Randstenen

Randstenen komen op de rand van het zwembad en werken het geheel af.

 

Filter

Elk zwembad heeft een circulerend systeem waarbij water gezuiverd en gedesinfecteerd moet worden om te zorgen dat het water niet groen wordt en om te zorgen dat u geen dodelijke ziektekiemen oploopt.

 

Zwembadpomp

Met een circulatiepomp wordt het water rondgepompt

 

Meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek zorgt ervoor dat alle technische aspecten van uw zwembad automatisch wordt geregeld.

  • Automatisch desinfecteren
  • Automatische vulling van het bad
  • Automatische buffer tanksturing
  • Automatische sturing van de zwembadafdekking

Pool & Spa Management

Neemt het meten- & regelen van het zwembad een stapje verder en biedt een allesomvattende sturing aan voor het gehele zwembad.

Het unieke Net+ systeem van Dinotec is het beste compactsysteem in de markt.

 

 

 

 

 

 

Zoutwater bad..Chloorvrij?

NEE!

Het antwoord is nee. Sterker nog, u heeft er zelfs geen idee van hoeveel chloor er wordt geproduceerd in uw zwembad omdat er vaak geen meet- en regelapparatuur wordt toegepast. 

Ik raad een zout elektrolyse inline dan ook sterk af en wij bouwen baden met een dergelijke installatie NIET.

 

De onzin die overal verkondigd wordt met betrekking tot het zogenaamde feit dat een zoutwaterbad, chloorvrij is, is natuurlijk niet waar. 

 

 

Hier kunt u lezen waarom. Zout in water is een geleider voor elektrische energie. Wanneer men op zout water elektrische energie toepast, dus een elektrische stroom laat lopen tussen Anode en een Kathode, tussen een plus en een min.

En dat is nu precies wat die inline systemen doen, we noemen dat proces "Electrolyse"

 

In het zwembadwater (H2O) zitten Natrium+-ionen en Chloride--ionen doordat er zout (NaCl) is opgelost het in zwembad. Door een elektrische stroom toe te passen vindt er electrolyse plaats: aan de pluspool ontstaat chloorgas (Cl2), aan de minpool waterstofgas (H2). Het Chloorgas reageert direct met (natrium)hydroxide (OH-) dat als bijproduct gevormd wordt, tot (natrium)hypochloriet. 

 

Een andere naam voor Natriumhypochloriet is..u raad het al....Zwembad Chloor!